מבט כללי

מדרשית נעם הציבה לעצמה

3 יעדים:

1
שאיפות
ערכיות ולימודיות גבוהות, בקודש ובחול כבסיס להתפתחות אישית.
2
גיבוש חברתי
בנוסף למרחב מכיל ומגוון כמתכון לבוגרים בעלי שיעור קומה.
3
עצמאות
ופנאי איכותי- חיים בפנימיה והעשרה של שעות הפנאי.

קצת רקע

על מדרשית נעם אורט

המושג "ישיבה תיכונית" היום הוא נחלת הכלל, אך באמצע שנות הארבעים במאה הקודמת, טרום הקמת המדינה, היתה מדרשית נעם – הישיבה התיכונית הראשונה בעולם, המצאה גאונית, מקורית המשלבת לימוד תורה מעמיק עם רכישת השכלה רחבה מתוך מטרה להעמיד בוגרים המחזיקים יחדיו בסייפא וספרא יחדיו.

בשנת תש"ה (1945) הוקמה מדרשית נעם אשר כללה מבנה קטן של כיתות ובית מדרש מאולתר לקומץ התלמידים דאז. מוסדות המדרשיה הוקמו ע"י מי שלימים ישמש כמנהלה והרוח החיה מאחורי הרעיון החינוכי המכריע בתולדות החינוך הדתי בארץ ישראל, מר ישראל סדן ז"ל.

0 +
שנות לימוד
0 +
בוגרים המעורים בחברה הישראלית
כ- 0
תלמידים לומדים כעת במדרשיה

הרב יהושע יגל זצ״ל

הרב ישראל סדן ז״ל

מר סדן, שראה אז את מצוקת החינוך ששרתה בקרב בני הנוער, החליט ועשה מעשה ובזה הכניס לתודעה החינוכית את המושג "ישיבה- תיכונית". משמעותו, כי התלמיד יקבל את מלוא החינוך הכללי הטוב ביותר אשר יבסס את עתידו במגזרי העשייה השונים בחברה, כל זאת בתוך המסגרת הישיבתית שחינכה לבניית אישיות תורנית המבינה משמעותו של דף גמרא וכוללת ידע תורני מקיף ונרחב עם אהבת ה' ויראת ה' כיאה לבני תורה וישיבה.

לראשות הישיבה מונה הרב יהושע יגל זצ"ל, שידוע היה בגישתו החינוכית המקורית, בלמדנותו המופלגת ובמסירות נפשו לכל דבר ערכי והטמיע לראשונה בקרב תלמידיו את עקרון החברותא, הנושא בעול עם חבירו והפך את המדרשיה לסמל לגיבוש ולאחוות חברים.

עד מהרה עשו להם מוסדות המדרשיה שם לתפארת. ואכן , ה"מדרשיסט" הבולט בגיבושו החברתי הפנים את המושגים "חברותא" ו"גיבוש", ואחוות הבוגרים מדברת בעד עצמה. זאת ועוד, הידע התורני והכללי הרחב הוסיפו לתדמית החיובית של כל תלמיד ותלמיד.

אנו רואים עצמנו אמונים ומחויבים למורשתה הייחודית של המדרשיה בפרדס חנה. מיום ליום הופכת פעילותם של מייסדיה למרשימה ביותר באשר נתנה מקום לחשיבה יוצרת ומסירות נפש לחינוך ילדי ישראל, מתוך כבוד והדר במקום מפואר. דמותם ההירואית של מייסדי המקום, רבי ישראל סדן ז"ל והרב יהושע יגל זצ"ל משמשת אותנו כדוגמא ומטרה בעשייה החינוכית בכל עת

בשנת 1973 הוקמה חטיבת הביניים של המדרשיה, קרית יעקב הרצוג, בכפר סבא. לחטיבת הביניים הגיעו תלמידים מכל הארץ כולה ועל ניהולה הופקד הרב אהרון לפידות.

לפני כ-16 שנים , בשל תמורות חינוכיות החליטה מועצת ההנהלה של המדרשיה על הפיכתה של קרית יעקב הרצוג, אשר שימשה כחטיבת הביניים של המדרשיה (כיתות ז', ח', ט'), לישיבה שש שנתית (ז'- י"ב), במקביל למינוי חדש של ראש ישיבה – הרב צבי אזרחי.

כיום לומדים במדרשיה כ-380 תלמידים.

פנייתכם התקבלה בהצלחה!

לעדכונים שוטפים על תהליך הרישום- הצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו (קבוצה סגורה להודעות)

דילוג לתוכן